nålstick och stygn 
broderier på svart och vitt
16 – 27 maj 2018

Några ord om mitt arbete:
Jag har alltid tyckt om växelbruk och förvånas nu över att jag har stort tålamod med det långsamma broderiet. Det är roligt och rogivande. Nu syr jag, stygn efter stygn. Långa och korta. Jag arbetar direkt med nålen, ingen skiss. Det är improvisation utan förlaga. Jag använder sybåge för att spänna tyget av linne. Tråden är sytråd, silke och lin och metall. Tygerna är svart eller vitt linne. Trötta, slitna tyger kan också bli botten till en bild.
Jag tycker om att överraskas av vad jag själv gör. Jag får impulser och bilden tar form allteftersom jag syr. Vad föreställer bilden? En blomma eller ett skotthål. Figurer som simmar eller flyger. Hoppar lekfullt eller faller från tvillingtorn. Ett emblem för vår tid eller minnet av någon. Farleder mellan öar och människor. Koraller eller organ. Trådar, stigar, nerver och kärl. Förbindelser.

Ann Grill är verksam i sin ateljé på Torp, Stjärnhov, Sörmland. Bakgrund scenograf, dockmakare, konstnär, dramatiker och författare. Mer finns att läsa om på nätet under tidigare namnet Ann Granhammer.

mitt livs novell

 

förlorade avsnitt

 

samma tid…

 

rörligheten en svit på fyra verk

Ann Grill är verksam i sin ateljé på Torp, Stjärnhov, Sörmland. Hon har en bakgrund som scenograf, dockmakare, konstnär, dramatiker och författare. På Galleri Nordostpassagen visade hon ett storartat frihandsbroderi, rikt på associationer och tänkvärdheter. Jag hoppas att hennes verk ska nå en stor publik. Läs mer på hennes egen hemsida www.anngrill.se