MÅLNINGAR
8 – 23 september 2018 

Eva Broms har återvänt till Stockholm efter flera år i Sörmland där hon och Åke Arph bodde, målade och även höll kurser. Eva är utbildad arkitekt men sökte sig vidare, via scenografi till måleri som hon studerade vid bland annat Fetcós Målarskola (numera Konstskolan i Stockholm). Hon är medlem i Svenska Konstnärernas Förening och Föreningen Svenska Konstnärinnor. I hennes cv ingår flera teateruppsättningar för bland annat Riksteatern och Folkoperan. Under de senaste 18 åren har hon arbetat heltid med måleri och haft regelbundna separatutställningar främst i Stockholm och Galleri Tersaeus. Hennes bakgrund som arkitekt och scenograf anas i hennes bilder.

Så här skriver Eva själv:
”I mitt måleri tar jag ofta mitt ansikte som utgångspunkt för en bild. Det har jag ju alltid till hands om inspirationen skulle tryta. Studien ka leda till kompositioner av olika slag, inte nödvändigtvis ett ansikte utan kanske ett landskap, en abstrakt bild, färgers möte, rytmiska former i ljus och skugga. Min inspiration kommer från naturen, musik, rörelse, dans och möten. Något jag blir berörd av, något som vill bli uttryckt i bild.”

”Det som intresserar mig är spelet mellan ljus och mörker, tydlighet och outgrundlighet, harmoni och spänning, rytm och vila. Rörelsen som en förutsättning att förstå stillheten. Kontrasterna öppnar våra ögon och vår själ.”