drivs av mig Karin Lidmar sedan våren 2016 i den lokal som tidigare var mitt arkitektkontor i Djurgårdsstaden, mittemot Skansen. Urvalet av konstnärer vill jag ska representera olika genrer, måleri, skulptur, fotografi, teckning, keramik, textil… Mitt val sker ungefär lika intuitivt som när jag skapar egna bilder. Men jag har formulerat några kriterier. Bland annat vill jag att konstnären ska vara professionell inom sitt område, om än inte nödvändigtvis akademiutbildad. Bilderna eller föremålen ska förmedla ett visst uttryck eller en idé som konstnären kan formulera, både i sina verk och gärna verbalt. Jag vill att själva utställningen blir uttrycksfull, som ett konstverk i sig.

Galleriet ligger där Nordenskiöldsgatan mynnar i Djurgårdsslätten, alldeles nära Beckholmsbron, restaurang Oaxen och andra förnöjelser – en obetydlig omväg från de större promenadstråken.

IMG_2360

Särskilda visningar för konstföreningar
Vid vissa utställningar skickas inbjudningar till särskilda visningar för konstföreningar och inköpsgrupper. Man kan också boka en egen tid för inköpsgruppen, även kvällar.

 

 

Vägvisare