Under påskdagarna 2018 ställde jag ut på galleriet i Trosa inom ramen för Konsttriangeln i Trosa, Vagnhärad och Västerljung, Utställningen väckte stort intresse och jag fick bland annat ett glädjande inköp av Trosabygdens konstförening.

Mina bilder är privata undersökningar av den omedelbara verkligheten. Jag avbildar stämningar, ytor, situationer som berör mig – genom sin okändhet. Något utanför erfarenheten som gör mig extremt uppmärksam. Epifanier kallar jag bilderna i bland. Det är uppenbarelser – men ändå inte. Aningar är ett bättre ord. Eller hypoteser som i en arkeologisk undersökning. Ibland till och med fynd. Tänker att alla människor berikar världen med gestaltade iakttagelser och reflektioner. Jag tycker om det engelska ordet ”findings”. Varje fynd skapar nya lustar att hitta och förstå mer.
Under mitt arbete bakom kameran, framför den färdiga bilden är det intuitionen som bestämmer. Inte de intellektuella överväganden som styrt hälften av mitt arkitektarbete. Vägledd av intuitionen blir jag överraskande självsäker, vet exakt när en bild är bra eller mindre bra. När den låter ana det jag anar. När jag ställer samman flera bilder i en komposition förhåller sig den enskilda bilden till helheten som ord i en text. Det finns en grammatik, lika svårgripbar men verklig som bilderna i sig. Mötet med publik bidrar med nya erfarenheter, tolkningar och frågor. De flesta – och jag också – vill gärna sätta ord på bildernas motiv. Orden kan lägga sig som som ett mycket glest raster över bilderna, men skymmer inte.

Under sommaren 2016 har jag också lekt med assemblages och installationer på gården i Skåne.

DET VERKLIGA LIVET

IMG_3029

IMG_3028

 

 

 

 

 

 

P1030849

 

 

 

 

 

 

 

 

 

”Vad MENAS? Som med all konst den mening du ger det.Det gäller att stirra tillräckligt länge bara.”
Li Södermark, en vän till mig.

 

 

 

 

IMG_1978

IMG_1982

 

Jag har målat till och från under mitt liv. Under många år målade jag gräs. Jag kan inte sluta att fascineras av hur grässtrån samverkar –  med små rörelser som skapar stora skiftningar.  De böjs men står emot påfrestande vindar – de kommer igen! Denna lilla målning är bara ca 25 x 25 cm. Men jag har också jobbat i mycket större format. Nu är foto mitt verktyg och jag fortsätter att hitta motiv i naturen. Bilden till höger kommer att finnas med i min nästa utställning.

IMG_2926IMG_3228