21-29 juli 2018 i Trosa 
händelser och rebusar

Sunniva Kellquist utbildade sig på Konstfack. Hennes karriär som barnboksillustratör och filmanimatör började direkt med uppdrag i Sverige och utomlands. Under 32 år var hon producent på SVT:s barnredaktion. Samtidigt tecknade hon och skrev flera barnböcker. Nu är det främst måleriet hon ägnar sig åt. Hon har ställt ut runt om i landet, särskilt på Gotland där hon bor halvårsvis, men också i Stockholm. Offentliga utsmyckningar finns bland annat på Danderyds sjukhus.

På Galleri Nordostpassagen visar Sunniva en serie nya fantasieggande bilder.
Så här skriver hon:

”De målade dukarna är i grunden min mammas handvävda dukar i linnetyg. De är slitna och väl använda och en gång vävda i tuskaft eller i gåsögonteknik med broderade monogram och numera lappade och lagade. Dukarna har jag först preparerat med grund-ering och färger i olika lager. Gåsögontexturen framträder i målningarna, liksom de lappade och sömmade detaljerna.

Jag vill i dessa målningar, såsom jag nu återanvänt dem, hedra alla handarbetande kvinnor som i alla tider sömmat, vävt och lappat i lin och bomull.

Jag har målat ”rebusfigurer och händelser” i mina nya målningar. Tolkningar av målningarnas innehåll tycker jag blir som mest livfulla när betraktarna själva får komma till tals och själva berätta om vad de ser i mina bilder. Det blir oftast oväntade och överraskande beskrivningar och tankar från betraktaren.”