31 augusti – 15 september i Trosa, Läs Allans spännande text !
               

S K Ä R V O R

 

Under uppväxten tillbringade jag de flesta somrarna på mina morföräldrars sommarställe vid Kap Sounion i Grekland.
I deras trädgård kunde jag hitta svartmålade skärvor av keramik, trasiga tårvaser i glas och ibland även mynt från 400-talet f.Kr.

Jag lärde mig dyka med tuber som tonåring och fick vara med om att kartlägga ett fynd av sarkofager från ett fartyg som förlist för mer än 2000 år sedan.
I samma vatten, Navarinobukten, hittade min bror och jag kanonkulor och kopparplåt från ett fartyg som sjunkit efter ett sjöslag mellan greker och turkar 1827.

I Liberia, där min familj bodde i början av 1960-talet, kunde man hitta halvädelstenar om man hade blicken mot marken. Föremål, ibland räcker det med skärvor, kan fånga min blick och i fantasin ta mig till okända ställen i såväl i nutid som dåtid

Som psykoterapeut möter jag en annan slags skärvor, som förhoppningsvis ska kunna fogas samman till en helhet. Denna kan skilja sig från den ursprungliga, kanske bilda något nytt, vilket kan överraska och skrämma, väcka smärta, längtan, sorg och saknad.
Men förhoppningsvis även bidra till förståelse och fördjupning och kanske en annan och starkare upplevelse av lugn, självkänsla och helhet.