27 juli – 11 augusti 2019 i Trosa                       ”hus-vill”

BRITT-MARIE OSKARsSON (f 1947) är främst utbildad i textil (Nyckelviksskolan, Handarbetets Vänner mm) men arbetar med många olika material för att skapa bilder som är nästan barnsliga och samtidigt djuplodande. Hon har haft en stor mängd utställningar runt om i Sverige och även utomlands. Flera kommuner och landsting har köpt hennes bilder. Britt-Marie är medlem i KRO och Värmlands Konstnärsförbund. Så här presenterar hon sig:

Att få göra bilder är för mig grundläggande och absolut nödvändigt. Material, motiv och teknik varierar. Jag kan inte välja bort utan drivs av att prova mig fram och att se bilderna i nya sam-manhang. Det har hela tiden funnits en röd tråd även om den under åren fått många knutar….

Hus har nästan alltid på ett eller annat sätt funnits med i mina bilder. För några år sen slet dom sig loss ur sina sammanhang och ville bli själva bilden. Det fick bli så. Nu gör jag nästan bara hus, mest i collageform och oftast av återbrukade material. Takpapp, wellpapp, bubbelplast, wettexduk för att nämna några.

                                               Foton Lena Liljestrand

 

”Bimsan” i ateljén i Västerljung Trosa