30 mars – 7 april 2019          

KRISTINA MUNKLINDE, f 1936, är utbildad på Konsthögskolan i Stockholm och har också studerat grafik i Paris för J. Friedländer och S. W. Hayter. Hon har sedan 1967 haft separatutställningar i många svenska städer och deltagit i samlingsutställningar över hela världen – Brasilien, Kina, Tyskland, Kuba m fl. Hon finns representerad i Nationalmuseums och Moderna museets samlingar och på många andra svenska museer. Hon finns även på British Museum i London och Chong Qing Artistic Association i Kina. Offentliga väggmålningar i Stockholmstrakten finns på Radiumhemmet, Karolinska och Runö Gårdar, Åkersberga.

Mest är Kristina Munklinde känd som grafiker men nu arbetar hon även med papperscollage. Så här skriver hon om denna nya teknik:

”Som att måla med papper:
Efter grafikens krav på planering och precision, är det med en känsla av äventyr jag börjar med ett nytt collage. Jag har ingen tydlig idé från början utan låter intuitionen och papperna styra. Ganska snart uppstår ett rum och ett innehåll som ger bilden en riktning. Okända världar som ändå förefaller mig verkliga och konkreta, tar form. Naturens inflytande är stort som alltid i mitt arbete. Men fantasin måste få stort utrymme, ingenting får låsas in eller fastställas.”

 

 Kristina har sin ateljé i Enkehuset, Norrtullsgatan 45.
Läs mer på www.kristinamunklinde.se!