26 maj – 3 juni 2018  
retrospektivt
ett konstnärsliv i olja och glas

Kjell Gustafsson (1939 – 2011) var verksam i Trosaby, Trosa kommun, där han bodde med sin hustru Maj-Britt Imnander. Där hade han en stor lada som ateljé och verkstad. Han började måla sent i livet men blev med många konstnärs-vänner och utställningar en del av konstlivet i Sörmland. Måleriet utvecklade han bland annat genom sommarkurser vid Gerlesborgsskolan. Med utställningen på Galleri Nordostpassagen vill Maj-Britt och sönerna Anders, Sven och Johan hedra Kjell.

                                                                      

Så här skriver sonen Johan om Kjell:
Kjell var den oräddaste konstnär man kan tänka sig. Kanske berodde det på att han aldrig riktigt såg sig som en ”riktig” konstnär. Men det var han, det vet vi som stod honom nära. Kjell tog sig an olika tekniker med stor nyfikenhet och lust. Olja, glas, trä, betong, målningar, smycken, skulpturer. Inget var omöjligt.

Där och då undrade vi omkring honom om det verkligen fanns en plan men när vi går runt i ateljén så ser vi ju tydligt att här har en riktig konstnärssjäl levt fullt ut. Därför vill vi nu ställa ut en retroaktiv samling av några av alla Kjells verk. Det är ren livslust på olja och glas!