lergods till hands … 
17 – 26 november 2017

Elisabet Kajsa Palm är den den första keramikern som ställer ut på GALLERI NORDOSTPASSAGEN. Hon beskriver själv den atmosfär hon skapat kring sitt arbete. Verkstaden med dess utstrålning blir ett konstverk i sig.

 

 

 

”Att ha ett eget rum där hela tankar kan tänkas, där ro och hela världen kan komma till, där tro kan byggas upp, där framtid kan tänkas, ett rum som bara är tryggt och gott och ingen kan ta det ifrån en – det önskar jag var och en. Det inre rummet som skapas i det yttre. Det är hela poängen med min keramiska verkstad. Ur rummet kommer det gott, det skapas inget ont, hur skulle det gå till? 

 

År 1997 startade jag min första verkstad i Vetlanda mitt i Småland. Nu bor jag och arbetar i Baskemölla på Österlen. Mina föremål hör oftast till köket och det dukade bordet. Jag drejar det mesta och har funktionen med mig i tanken under arbetet. Upprepningen av samma form ger en evolution, handen och materialet svarar och formen förfinas. Leran kräver tålamod och uthållighet och det passar mig.”