GALLERI NORDOSTPASSAGEN i Trosa öppnade den 1 juli 2017 och är en filial till GALLERI NORDOSTPASSAGEN på Djurgården i Stockholm, som jag startade 2016. Liksom där vill jag att urvalet av konstnärer ska representera olika uttryckssätt, måleri, skulptur, fotografi, teckning, keramik, textil av hög kvalitet.

Den första utställaren 1 – 23 juli var Lenny Clarhäll som väl representerar detta mål. Han är i första hand skulptör men arbetar också med grafik. Lenny är känd som flitig utställare över hela landet och finns representerad med en rad monumentala verk i offentlig miljö.

Efter honom 29 juli – 13 augusti visade jag Magnus Persson, även han känd skulptör som bor och arbetar i Sörmland. Bästa tänkbara start alltså för det lilla galleriet. Galleriet är inte stort men mycket vackert. Det gör att utställningarna kan få en särskild halt.

UTSTÄLLNINGAR SOMMAREN 2018  I TROSA

26 maj – 3 juni 2018
KJELL GUSTAFSSON retrospektivt – ett konstnärsliv i olja och glas
Kjells änka och söner har komponerat en spännande utställning med delar av Kjells kvarlåtenskap. ”Det är ren livslust på olja och glas!” Så skriver sonen Johan.

30 juni – 15 juli
KJELL TOVLE ”flora 2018”
Kjell Tovle målar ”svartvit flora” inspirerad av den trädgård han och Gunilla Allard har och älskar i Grödinge.

21 – 29 juli
SUNNIVA KELLQUIST ”händelser och rebusar”
Sunniva Kellquist började som illustratör av barnböcker och filmanimatör. I många år var hon producent på TVs barnredaktion. Hon har kvar sagovärlden i sina stiliserade målningar av djur och människor som hon visar här.

3 – 5 augusti
LOUISE TRESCHOW ”smycken som syns”
Louise Treschow gör fantastiska smycken av ädla stenar och enkla fynd från naturen eller järnhandeln. Smycken för starka och modiga kvinnor!

11 – 26 augusti
TORD NYGREN ”karaktärer”
Tord Nygren är en av Sveriges mest framstående barnboksillustratörer. Men han är också skulptör och det är framför allt sina färgstarka och fantasifulla träfigurer han kommer att visa.   

 

 

Hitta hit
Besöksadress: Skärgårdsgatan 11 i Trosa
Kontakt: Karin Lidmar. Telefon: 0704 67 86 98. Hemsida: www.gallerinordostpassagen.se

Galleriet ligger mycket centralt i Trosa på Skärgårds- gatan, den gångväg som korsar Östra Långgatan i höjd med den nedersta bron över ån. Två kvarter ovanför Bomans hotell och två kvarter nedanför Torget, i hörnet mot Högbergsgatan.

 

VARMT VÄLKOMNA att besöka galleriet. Jag vill att det ska bli ett tillskott i Trosas kulturliv och hoppas att många ska hitta hit! Så dela gärna denna information till andra intresserade.

Sörmlands nyheter skrev om galleriet vilket bidrog till att många hittade dit. 

Sörmlands Nyheter 2 augusti 2017: (klicka på artikeln så blir den läsbar!)


 
Copyright © 2017 Galleri Nordostpassagen. All rights reserved.