GALLERI NORDOSTPASSAGEN i Trosa öppnade den 1 juli 2017 och är en filial till GALLERI NORDOSTPASSAGEN på Djurgården i Stockholm, som jag startade 2016. Liksom där vill jag att urvalet av konstnärer ska representera olika uttryckssätt, måleri, skulptur, fotografi, teckning, keramik, textil av hög kvalitet.

Den första utställaren 1 – 23 juli var Lenny Clarhäll som väl representerar detta mål. Han är i första hand skulptör men arbetar också med grafik. Lenny är känd som flitig utställare över hela landet och finns representerad med en rad monumentala verk i offentlig miljö.
Efter honom 29 juli – 13 augusti visar jag Magnus Persson, även han känd skulptör som bor och arbetar i Sörmland. Bästa tänkbara start alltså för det lilla galleriet. Galleriet är inte stort men mycket vackert. Det gör att utställningarna kan få en särskild halt.

 

Hitta hit
Besöksadress: Skärgårdsgatan 11 i Trosa
Kontakt: Karin Lidmar. Telefon: 0704 67 86 98. Hemsida: www.gallerinordostpassagen.se

Galleriet ligger mycket centralt i Trosa på Skärgårds- gatan, den gångväg som korsar Östra Långgatan i höjd med den nedersta bron över ån. Två kvarter ovanför Bomans hotell och två kvarter nedanför Torget, i hörnet mot Högbergsgatan.

VARMT VÄLKOMNA att besöka galleriet. Jag vill att det ska bli ett tillskott i Trosas kulturliv och hoppas att många ska hitta hit! Så dela gärna denna information till andra intresserade.

Vid intresse erbjuder vi särskilda visningar för konstföreningar och inköpsgrupper. Välkomna att höra av er så bokar vi tid.
 


Galleri Nordostpassagen i Trosa har stängt för i år! Både Lenny Clarhälls och Magnus Perssons utställningar rönte stort intresse. Läs mer om konstnärerna under Tidigare utställare.
Sörmlands nyheter skrev om galleriet vilket bidrog till att många hittade dit. 

Sörmlands Nyheter 2 augusti 2017: (klicka på artikeln så blir den läsbar!)


 
Copyright © 2017 Galleri Nordostpassagen. All rights reserved.